Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ananászos csirketekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Karácsony, Farsang, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe burkoljuk. Közben sóval és borssal fűszerezzük. A felhevített olajban körbesütjük, majd a bort és egy deci ananászlevet aláöntve, 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt, néha a szaftjával meglocsolva, puhára sütjük.
Frissen, burgonyapürével vagy kukoricás rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)