Ananászos csirketekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Karácsony, Farsang, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe burkoljuk. Közben sóval és borssal fűszerezzük. A felhevített olajban körbesütjük, majd a bort és egy deci ananászlevet aláöntve, 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt, néha a szaftjával meglocsolva, puhára sütjük. Frissen, burgonyapürével vagy kukoricás rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||