| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 12 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 5 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1.5 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2-3 db banán | 105 | 1.3 | 0.1 | 24.2 | 2 | 0 |
| 1 doboz fehérbabkonzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz konzerv kukorica | 126 | 4.6 | 1.6 | 23.1 | 0 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| igény szerint mentalevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Elővettem egy nagy tűzálló tálat és először beletettem a lecsöpögtetett kukoricát. Jamienek igaza van, a friss sokkal jobb, mint a konzerv, de momentán nincs friss. A vajbab konzervet is lecsepegtettem, a felét villával összenyomkodtam, a másik felét egészben hagytam és a kukoricához adtam. A csirkemell filéket sóztam és borsoztam, majd óvatosan felvágtam, úgy, mintha egy kis zsebet csinálnék, és beletettem a banánokat, volt, amelyikbe csak felezettet, mert túl sok lett volna. Én egyből betekertem őket a füstölt baconnal és a kukorica bab keverék tetejére rakosgattam őket. Bacont vettem, mert amikor megláttam a pancetta árát, majd hanyatt estem, a bacon tökéletes ehhez az ételhez. A fehérbort és a tejszínt elkevertem és ráöntöttem, majd megszórtam vajdarabkákkal. 220 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem, amíg a bacon szépen megsült. Rizzsel tálaltam, de friss kenyérrel vagy krumplipürével is finom lehet. Aki szereti a gyümölcs-hús párosításokat és az érdekes kombinációkat, annak ez is ízleni fog.