Maryland csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Trollanyu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Elővettem egy nagy tűzálló tálat és először beletettem a lecsöpögtetett kukoricát. Jamienek igaza van, a friss sokkal jobb, mint a konzerv, de momentán nincs friss. A vajbab konzervet is lecsepegtettem, a felét villával összenyomkodtam, a másik felét egészben hagytam és a kukoricához adtam. A csirkemell filéket sóztam és borsoztam, majd óvatosan felvágtam, úgy, mintha egy kis zsebet csinálnék, és beletettem a banánokat, volt, amelyikbe csak felezettet, mert túl sok lett volna. Én egyből betekertem őket a füstölt baconnal és a kukorica bab keverék tetejére rakosgattam őket. Bacont vettem, mert amikor megláttam a pancetta árát, majd hanyatt estem, a bacon tökéletes ehhez az ételhez. A fehérbort és a tejszínt elkevertem és ráöntöttem, majd megszórtam vajdarabkákkal. 220 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem, amíg a bacon szépen megsült. Rizzsel tálaltam, de friss kenyérrel vagy krumplipürével is finom lehet. Aki szereti a gyümölcs-hús párosításokat és az érdekes kombinációkat, annak ez is ízleni fog. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||