Ananászos sertéskaraj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
15 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt sertéskarajt kiverjük és a hártyás szélét bevagdosva, a felforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe öntjük a sütőzsiradékot és az elősütött húsokat egymás mellé belefektetjük, közben sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd vékonyan megkenjük az erőspaprika-krémmel. A tetejükre egy-egy szelet ananászt fektetünk és beborítjuk a felszeletelt sajttal.
175 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.
Burgonyapürével körítsük.