Ananászos sertéskaraj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt sertéskarajt kiverjük és a hártyás szélét bevagdosva, a felforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe öntjük a sütőzsiradékot és az elősütött húsokat egymás mellé belefektetjük, közben sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd vékonyan megkenjük az erőspaprika-krémmel. A tetejükre egy-egy szelet ananászt fektetünk és beborítjuk a felszeletelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük. Burgonyapürével körítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||