A köles
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 pohár
köles |
350 |
9.5 |
3.9 |
68.8 |
3.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A köles a rizs jó helyettesítője. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát a felhevített olajon, szórjuk rá a többször átöblített kölest, majd forgassuk át és öntsük fel 3 pohár vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk meg. Ha felszívta a vizet, terítsünk kendőt a fazék és a fedő közé, a lángot eloltva, hagyjuk 10 percig pihenni. Pecsenyevillával fellazítva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)