Fejes saláta törökösen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom kicsavart levéből, az olajból bors és só hozzáadásával öntetet keverünk. A megmosott, leszárított fejes saláta leveleket nagyobb darabokra tépkedjük, majd a hajszálvékonyra karikázott hagymával és az öntettel összeforgatva tálaljuk.