Gyula marcipántekercse (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Göngyölt, Édes

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag Francia drazsé 0 ? ? ? ? ?
igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
2 üveg mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
1 kg marcipánmassza ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nem olcsó édesség, de vékonyan szeletelve rendkívül kiadós.
A szobahőmérsékletű marcipántömböt, kezdetben inkább ütögetve, semmint nyújtva, porcukorral meghintett lapon, késfok vastagságúra nyújtjuk. Elkenjük rajta a mogyorókrémet, majd feltekerjük, mint a bejglit. Kevés krémmel bevonjuk a tetejét és a drazséval díszítjük.