Füstölt halas mártogatós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A makrélát lebőrözzük és a szálkáit eltávolítjuk, majd húsát villával összetörjük, habosra keverjük a krémsajttal, a sóval, borssal és a fél citrom levével. Jól behűtve, a másik fél citromból vágott gerezdekkel tálaljuk. Adhatunk mellé grissinit, de szárzellerrel, répából vagy karalábéból vágott csíkokkal is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||