Fácánleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 180 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Hétvégi ebéd, Advent, Karácsony, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két órát hagyjuk csendesen főni. A levest leszűrjük, a levéhez keverünk egy deci száraz fehérbort, szamorodnit vagy aszút. Végül a csíkokra vágott mellel, a zöldségekkel és főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||