Fácánleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 180 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Hétvégi ebéd, Advent, Karácsony, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két órát hagyjuk csendesen főni. A levest leszűrjük, a levéhez keverünk egy deci száraz fehérbort, szamorodnit vagy aszút. Végül a csíkokra vágott mellel, a zöldségekkel és főtt tésztával tálaljuk.