Túró Rudi házilag (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Tizórai gyerekeknek , Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet felforraljuk, majd a zselatint feloldjuk benne. Kissé hűlni hagyjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Formába tesszük vagy habzsákból (plasztikzacsó sarkát levágva is tökéletes) kinyomva ujjnyi rudakká formázzuk. Dermedni hagyjuk. Végül a felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Gyerekbulira tökéletes édesség.