Vaníliás almaleves hidegen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A borban a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt citromhéjat, valamint, a kicsavart levét felfőzzük. 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Az almát belereszeljük és összeforraljuk. Közben csipetnyi sóval ízesítjük. Végül a joghurttal és a vanília kivonattal felöntjük. Ízlés szerint édesítve, behűtve tálaljuk. Citromfűlevélkékkel díszítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||