Tűzdelt fácán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Tűzdelt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Tűzdelt fácán
Almapüré
Tűzdelt fácán A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük. Egy tepsit kikenünk zsírral, belerakjuk a fácánt, és a maradék forró zsírral leöntjük. Előmelegített 175 fokos sütőben, saját levével locsolgatva szép pirosra sütjük. A sütési idő a fácán korától függ, kb. 1,5 óra. Feldarabolás előtt legalább 20 percig pihentessük. Visszamaradt zsírján megpirítjuk a paradicsompürét és a lisztet, kevés víz hozzáadásával pecsenyelevet készítünk. A fácánt feldarabolva tálra rakjuk, pecsenyelevével leöntjük. Párolt rizst és almapürét adjuk hozzá. Almapüré Az almát megtisztítjuk és a magházát eltávolítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. Jól lehűtve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||