Csokis kuglóf (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Uzsonna, Húsvét, Sült, Édes Hozzávalók 4 személyre:
Fél tábla csokit olvasszuk fel a forró tejszínben, majd a tűzről levéve várjuk meg, hogy kihűljön. A vajat keverjük habosra és apránként keverjük bele a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk bele a sütőporos lisztet. A habmasszához verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és keverjük bele a porcukrot majd az őrölt makadámiadiót. Vajazzunk ki egy kuglófformát és oszlassuk el benne a tésztát. Öntsük rá a habmasszát és spirál alakban kissé keverjük bele a tésztába, hogy márványos legyen. Előmelegített sütőben süssük egy óráig majd ha megsült 10 percig hagyjuk a formában pihenni. Borítsuk ki rácsra és várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Gőz fölött olvasszuk meg a csokit és vonjuk be vele a kuglófot. Ha megdermedt a csokimáz szeleteljük és tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||