Ecetes uborka 1. (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sós, Savanyú, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 kg uborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
7.5 dl ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
15 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az fürtös uborkákat egy éjszakán át áztatom. Másnap folyó víz alatt lekefélem és szorosan belerakom az üvegekbe. 5 liter vizet a 10 %-os ecettel és a sóval felforralok, majd ha kihűlt az uborkára öntöm és az üvegeket lezárom. Egy hét múlva már fogyasztható.