Nedves pác vadhoz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Pácok 
Cimkék: Pácok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint vadpác fűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
igény szerint vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
igény szerint száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
igény szerint vörösborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forraljunk fel annyi vizet, amennyi a húst, majd bőven ellepi. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá, literenként egy evőkanál vadpác fűszerkeveréket, egy fej felszeletelt vöröshagymát, egy dl száraz vörösbort és két evőkanál borecetet. Keverjük el és, ha kihűlt, öntsük a húsra. Néhányszor megforgatva hagyjuk állni 2-3 napig. A hús felhasználása előtt a rátapadt fűszereket törölgessük le.