Száraz pác vadhoz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Pácok 
Cimkék: Pácok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint vadfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
igény szerint fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
igény szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy evőkanál, durvára tört fűszerkeverékhez, adjunk két evőkanál olajat, egy evőkanál borecetet és 3 gerezd, vékonyan felkarikázott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kenjük be a felszeletelt húst és szorosan fóliába csavarva pihentessük 2 napig. Sütés előtt a fűszereket törölgessük le a hússzeletekről és olajjal vékonyan kenjük át a szeletek mindkét oldalát.
Hirtelen vagy grillen sült húsokat ajánlott így pácolni.