Lakkozott bélszínnyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sült, Nyárs , Grillsütő, Meleg, Húsfélék, Szabadban

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
1 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 dl juharszirup ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl vörösbor 56 0 0 0.3 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért a többi hozzávalóval felfőzzük és kislángon felére beforraljuk, majd leszűrve hűlni hagyjuk. A bélszínt kockára vágjuk és a kihűlt pácba forgatjuk. 3 órát állni hagyjuk, majd nyársra húzzuk és grillrácson, többször megforgatva, addig sütjük, amíg lakkszerű kéreg alakul ki rajta.
Chilis salátával és fóliában sült burgonyával tálaljuk.