Ecetes cseresznye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Gyümölcsök, Sós, Savanyú, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A frissen szedett, hibátlan cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz szükségünk. Fele víz, fele borecet keveréket felforralunk literenként fél kg cukorral, egy kávéskanál sóval és üvegenként 3 szem szegfűszeggel és darabka. Hűlni hagyjuk, majd hidegen a gyümölcsre öntjük és lezárjuk az üvegeket. Egy hét múlva kibontjuk és a levét felforraljuk, de most forrón öntjük az üvegekbe. Ismét lezárjuk az üvegeket és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Szárazabb sült húsok, vadpecsenyék mellé tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||