Meggylikőr (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Gyümölcsök, Alkoholos

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
60 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
6 dl alkohol 96%-os 0 ? ? ? ? ?
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 dkg fahéj 0 0 0 0 0 0
1 fél citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
7 dl vizet és a mézet összefőzzük, ha szükséges lehabozzuk, hűlni hagyjuk. A megmosott, lecsurgatott kimagozott meggyet, egy maréknyi összetört meggymagot a többi hozzávalóval együtt üvegbe teszünk. Ráöntjük a mézszörpöt, az alkoholt, lekötjük celofánnal és két hetet állni hagyjuk. Lefejtjük, leszűrjük és üvegekbe töltjük.