Rakott brokkoli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben roppanósra fűzzük. A rizst megpároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott párizsit, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és borssal fűszerezzük. Egy deci vizet aláöntve, csak addig forraljuk, amíg az ízek összeérnek. Ekkor keverjük össze a rizzsel. Egy tepsit kenjünk ki ma maradék olajjal és a brokkoli felét terítsük el benne, oszlassuk el a tetején a rizses keveréket, majd a maradék brokkolit. Öntsük rá a tejfölben elkevert tojást és szórjuk meg reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük, amíg a teteje szépen megpirul. Tálalás előtt kicsit pihentessük, kockára vágva adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||