Kaviáros burgonyahajók (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hidegkonyhai készítmények, Böjt, Buli, Karácsony, Töltött, Főtt, Sós, Zöldség, Halak, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket karalábévájóval kivájjuk. A finomra metélt hagymát, a kaviárt óvatosan a tejfölbe keverjük, ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a burgonyák üregébe töltjük. Tálalásig tartsuk hűtőben, citromszeletkével díszítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||