Jambalaya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Hidegvérűek, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük. A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 percig sütjük. Majd lecsöpögtetve félretesszük. A serpenyőt kitöröljük és az olaj másik felét is felforrósítjuk, ebbe dobjuk a zöldségeket és kissé megpirítjuk, majd a kolbászt is beleforgatva átsütjük. Belekeverjük a rizs, jól átkeverjük felöntjük az alaplével, beleszórjuk a fűszereket és a paradicsomkockákat. nagy lángon felforraljuk, majd takarékon pároljuk, amíg a levét fel nem szívja, ez kb negyed óra. Ekkor húsvillával belekeverjük a félretett rákot és öt percig lefedve állni hagyjuk. Azonnal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||