Halkrémmel töltött alma (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 mokkáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát puhára főzzük és még melegen áttörjük. A tonhal olaját lecsepegtetjük és a tojássárgájával majonézzé keverjük, majd az áttört tonhallal, burgonyával, a finomra vágott lilahagymával, sózva, borsozva, a mustárral kellemesen pikánsra ízesítve sima krémmé dolgozzuk. Az almát kettévágjuk a magházát jó bővel kivágjuk és citromlével megcsepegtetjük. Habzsákból beletöltjük a halkrémet. Citromszeletkével és petrezselyemlevéllel díszítjük.
Jól lehűtve, pirítóssal tálaljuk.