Hekkfilé rizssalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: Édes-savanyú rizssaláta
Hirtelen sült hekkfilé
Édes-savanyú rizssaláta A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az összes hozzávalót óvatosan keverjük össze és citromgerezddel díszítve tálaljuk. Ne tartsuk hűtőben, hogy ne legyen jéghideg. Hirtelen sült hekkfilé A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, egy órát pácoljuk, majd csöpögtessük le. A filék mindkét oldalát mártsuk a zsemlemorzsába és forró olajon süssük pirosra. A rizssalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||