Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

mangó

A mangó a legfinomabb egzotikus gyümölcsök egyike. Alakja tojásdad vagy veseformájú. Az érett gyümölcs színe rendkívül változatos, fajtától függően lehet zöld, sárga, narancspiros, piros és sötét bordó, vagy ezek kombinációja. A héj szinezettsége nem mindig áll egyenes arányban a gyümölcs ízletességével. Sőt egyes éretten is zöld héjú fajták (pil. Amelie) még ízletesebbek is mint a pirosas fedőszínnel borított fajták. A gyümölcshús sárga vagy narancssárga színű, kellemesen édes ízű, állaga az őszibarackhoz hasonlítható. A mangó teljes érettségben kissé megpuhul, ekkor a legízletesebb.

Szezon: egész évben

Tárolás: 7-8 °C. Amennyiben a mangó még nem érett, lehetőleg szobahőmérsékleten tartsuk. Az érett mangót néhány napig még hűtőszekrényben tárolhatjuk.

Felhasználás:
A mangó magját nehéz eltávolítani. A gyümölcsöt megmossuk, és hosszában a középen fekvő nagy lapos mag két oldala mentén leszeljük a gyümölcs két felét. Majd a gyümölcshúst négyzethálósan beirdalva kifordítjuk a héjánál fogva.
Frissen vagy változatosan elkészítve fogyaszthatjuk. Kiváló alapanyaga gyümölcssalátáknak, fagylaltoknak krémeknek és süteményeknek. Ezenfelül a mangó húsa kitűnő kiegészítő sonkához, lazachoz, rákhoz vagy garnélához vagy sült húsételekhez.
Még több recept amelyikben van mangó