Pórés angolnanyárs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított angolnát ujjnyi darabokra vágjuk és a sóval, borssal és mustárral ízesített olajba forgatjuk. Egy bő órát hagyjuk állni. Közben a póréhagymát sós vízben 5 percig főzzük, majd kétujjnyi darabokra vágva lecsepegtetjük. A szalonnát szeletkékre vágjuk. A hozzávalókat váltakozva nyársra fűzzük és faszénparázs fölött megsütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||