Cukkini rakottas szalámival (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A makarónit forrásban lévő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, megsózzuk, majd 20 percig pihentetjük. A cukkinit megmossuk és felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, a bazsalikomot megmossuk és nem túl apróra vágjuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olívaolajat egy kis serpenyőben felforrósítjuk, először a hagymát és a fokhagymát futtatjuk meg benne, beletesszük a cukkinit és a padlizsánkockákat, megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot is. Egy nagy, zsiradékkal kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a makarónit, a zöldséget és a szeletelt szalámit. A tetejét beterítjük mozzarellaszeletekkel és meghintjük parmezánnal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük, míg a sajt szépen ráolvad és egy kis színt kap. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||