Kápiás rukkolasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat kis kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk és az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A hagyma és a paprikakockákat egy tálba tesszük, közvetlenül a tálalás előtt ráöntjük az összerázott öntetet és beleforgatjuk a rukkolát. Fontos hogy minden hozzávaló hideg legyen és csak tálalás előtt keverjük össze, mert a rukkolalevél megfonnyad.
Előételnek vagy grillhúsokhoz köretnek adjuk.