Paella (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett olajban a hagymákat és a paprikát átpirítjuk, hozzákeverjük a vékonyra szelt kolbászt és ha szint váltott, rászórjuk a rizst, jól átkeverjük. Némi pirítás után ráöntjük a felkockázott paradicsomot, a levével együtt, jöhet az alaplé és a csirkedarabok. Átkeverés után, nagy lángon felforraljuk, majd lefedve takarékon puhára pároljuk. A maradék olajon a garnélát átpirítjuk és az étel tetejére szórjuk. Fedő alatt hagyjuk pihenni öt percig és tálaljuk. Ezt az ételt, a spanyolok, egy erre készült edényben készítik, a nevét is erről kapta. Számunkra talán az öntött vaslábas felel meg legjobban. A recept autentikus, de ahány ház annyi szokás, szinte falvanként másként készítik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||