Túrós-almás szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Túrós-almás szelet
Az almás túrókrém
Túrós-almás szelet A tészta összes hozzávalóját egy gyúródeszkára tesszük, majd két kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, a kész tésztát folpackba burkolva, 2 órára, hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, majd beleterítve, villával megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni. A tészta köré sütőkeretet teszünk és belesimítjuk az almás masszát. A tetejére szórjuk a mandulalapocskákat. Visszatesszük a sütőbe és fél óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockára. Az almás túrókrém A túrómasszához a vajat, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat és levet, a túrót, a tojássárgáját egy tálba tesszük és robotgéppel jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a kis kockára vágott almát. Végül a csipet sóval és cukorral keményre vert tojásfehérjehabot és a lisztet beleforgatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||