Márványsajtos olasz szárnyassaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Farsang, Szilveszter, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A puhára párolt gyöngytyúk mellet vékony metéltre vágjuk. Az almát, ecetes uborkát, a sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk és a húshoz hasonlóan metéltre vágjuk. A majonézt, a tejszínt a paradicsompürét és a mustárt jól összekeverjük, sóval, őrölt fehér borssal, szűrt citromlével ízesítjük, majd belekeverjük az összevágott anyagokat. Salátalevélre téve, üvegtányérra tálaljuk, és gazdagon megszórjuk reszelt márványsajttal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||