Pulykamell Dubary módon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük. A pulykamellszeleteket egy vajjal kikent sütőtepsibe egymás mellé fektetjük. Tetejükre halmozzuk a főtt karfiolrózsát, enyhén megsózzuk, és kevés őrölt fehér borssal megszórjuk. Egy lábasban 6 dkg vajat olvasztunk, elkeverjük benne a 6 dkg lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet, miközben habverővel állandóan keverjük. Amikor sűrű mártássá főztük, a tűzről levesszük A tojássárgájákat összekeverjük a tejszínnel, és állandó keveréssel a mártáshoz öntjük. Végül belekeverjük a reszelt sajt felét. Ezzel a mártással a hússzeletekre halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, majd szitált zsemlemorzsával megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tetején lévő sajt megpirul. Azonnal, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||