Sütőtök turmix (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholmentes italok 
Cimkék: Italok, Uzsonna, Reggeli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
3 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
4 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtököt puhára sütjük vagy felhasználhatjuk a maradékot. A kikapart húsát turmixba tesszük, a tejet, a tejszínt és a vaníliakivonatot hozzáöntve, átturmixoljuk. Öntsük poharakba, a tetejét fahéjjal és szerecsendióval meghintve kínáljuk. Ha valakinek nem elég édes, mézet adjon hozzá.