Waldorf saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon benne, csak finoman vonja be az alkotókat. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk. Néhány szép diót és szőlőszemet tegyünk félre a díszítéshez. Mindent a salátába forgatunk és tegyük hűtőbe legalább egy órára. A szőlővel és a dióval díszítsük. Vékonyra szelt füstölt lazaccal és roquefortos pirítóssal tálalva, remek karácsonyi előétel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||