Francia palacsinta, alaptészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Banya
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5 dkg langyos vajjal keverjük el a tészta hozzávalóit és vajban süssük meg a szokásos módon. Általában nem tekerve, hanem negyedekbe hajtva töltik.