Kolbásszal töltött malaccomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 szál lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1.5 kg malaccomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. Ha kihűlt, elkeverjük a beáztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a tojásokkal és sózzuk, borsozzuk. A masszát a húsra kenjük és belefektetjük a kolbászt. Eredeti formájára visszahajtjuk és szorosan alufóliába tekerjük. A bőrős résszel felfelé tepsibe fektetjük és pohárnyi vizet aláöntve 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Két órát sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Végül a fóliát fölhasítjuk és a bőrt időnként sörbe mártott szalonnával kenegetve, úgy fél óra alatt ropogós, pirosra sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük.
Párolt káposztát és hagymás tört burgonyát kínáljunk hozzá.