Kisbíró pecsenyéje (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sertéscombot ujjnyi csíkokra vágom, a zöldségeket felkockázom, a chilit kimagozom és apróra vágom. A többi hozzávalót, a bor kivételével, összekeverem és ráöntöm a feldarabolt alapanyagokra, jól átforgatom és egy éjszakára hűtőbe teszem. Ismét átkeverve beáztatott római tálba teszem, majd aláöntöm a bort. A fedőt rátéve hideg sütőbe teszem és egy órát, 175 fokon párolom. Ekkor a fedőt levéve, még fél órát sütöm. Időnként a levével locsoljuk meg. Friss, puha kenyeret adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||