Szigethalmi bölléres (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szeletelt tarját kiverjük és széleit bevagdossuk. A fűszerekkel mindkét oldalát beszórjuk. A félkarikára vágott hagymával, kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére hagyma kerüljön. A tálat szorosan lefedjük alufóliával, majd 2 napra hűtőbe tesszük. Nem kell forgatni. 200 fokra előmelegített sütőben, háromnegyed órát sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk. Ha nem érleljük, nem lesz az igazi. Kenyérrel vagy burgonyapürével tálaljuk. Savanyúságot, zöldsalátát adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||