Pityu pöspökkenyere (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A tojások sárgáját a fele cukorral, a citromhéjjal és a rummal habosra keverjük. A maradék cukorral és sóval keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva belekeverjük. Végül beleforgatjuk a mandulalapocskát és a mazsolát. Vajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha nagyon barnulna a tetejét sütőpapírral takarjuk le. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni és szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||