Tavaszi borjúragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A borjúhúst és a zsenge zöldséget kockára vágjuk. A felhevített vajon a húst, addig sütjük, amíg a színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is átpirítjuk, de ne barnuljon meg. Megszórjuk liszttel és átkeverjük, majd felöntjük, annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Félpuhára főzzük és hozzáadjuk a zöldborsót. Ha megpuhult belekeverjük a tejszínt és enyhe sűrűsödésig forraljuk. Petrezselymes párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||