Tavaszi borjúragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint borjúalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst és a zsenge zöldséget kockára vágjuk. A felhevített vajon a húst, addig sütjük, amíg a színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is átpirítjuk, de ne barnuljon meg. Megszórjuk liszttel és átkeverjük, majd felöntjük, annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Félpuhára főzzük és hozzáadjuk a zöldborsót. Ha megpuhult belekeverjük a tejszínt és enyhe sűrűsödésig forraljuk.
Petrezselymes párolt rizzsel kínáljuk.