Sült sonka tojással (ham and eggs) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát (igazából angolszalonnát) 8 szeletre vágjuk, majd 4 ovális jénaiban 1-1 deka vajban az egyik oldalukat megsütjük, átfordítjuk és minden tálba, két tojást beleütünk, majd addig sütjük, amíg a tojások sárgája még lágy marad. tálalás előtt sózzuk és gorombára tört borssal meghintjük.
Pirítóst kínálunk mellé.