Túrós-őszibarackos rétes (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Farsang, Húsvét, Márton nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
2 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és kockára vágott őszibarackkal együtt.
Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítjük, rétegenként megcsöpögtetjük az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozzuk. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyunk, ezt behajtjuk és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A második csomaggal is így járunk el. A tetejét is lekenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan vágjuk szeletekre, tálalás előtt meghinthetjük vaníliás porcukorral.