Ropogós malaccomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 420 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Csőben sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
10 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 egész malaccomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malaccomb bőrét centis távolságra, rombusz alakban vagdossuk be. A hagymaféléket, a chilit és a fűszereket kőmozsárban zúzzuk péppé, majd dörzsöljük be a combot. Tegyük lefedhető tepsibe, talán a legjobb az ovális kacsasütő. Fedetlenül toljuk, 220 fokra előmelegített sütőbe, fél óra múlva vegyük le a hőt 110 fokra, kenjük be a húst az olajból és a citromléből kevert eleggyel. Fedjük le a tepsit és pároljuk a combot 5-6 órát. Néha kenjük be a citromos olajjal. Végül a fedőt levéve, a hőfokot 200 fokra emelve süssük a bőrét ropogósra.
Fűszeres, párolt céklával és burgonyapürével tálaljuk.