Ropogós malaccomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Csőben sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A malaccomb bőrét centis távolságra, rombusz alakban vagdossuk be. A hagymaféléket, a chilit és a fűszereket kőmozsárban zúzzuk péppé, majd dörzsöljük be a combot. Tegyük lefedhető tepsibe, talán a legjobb az ovális kacsasütő. Fedetlenül toljuk, 220 fokra előmelegített sütőbe, fél óra múlva vegyük le a hőt 110 fokra, kenjük be a húst az olajból és a citromléből kevert eleggyel. Fedjük le a tepsit és pároljuk a combot 5-6 órát. Néha kenjük be a citromos olajjal. Végül a fedőt levéve, a hőfokot 200 fokra emelve süssük a bőrét ropogósra. Fűszeres, párolt céklával és burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||