Csalánkrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Húsvét, Főtt, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Sajnos csalán nem kapható, így magunknak kell szedni, érdemes kesztyűt venni és csak a zsenge felső leveleket gyűjtsük be. A leveleket tépjük le a szárról és jól mossuk meg, majd forró vízzel öblítsük le. Tegyük fazékba, öntsük rá a zöldségalaplevet és adjuk hozzá az apró kockára vágott burgonyát. Főzzük puhára, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a tejfölt és ízesítsük sóval, borssal. Botmixerrel keverjük simára. A tavaszi étrend különleges fogása. tálalhatjuk pirított zsemlekockával is, de magában is finom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||