Répatorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, kapcsos formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, végezzünk tűpróbát. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tortát vágjuk ketté és baracklekvárral kenjük meg az alsó lapot, ráborítva a tetejét az egész tortát vonjuk át a gyümölcsízzel. Tegyük hűtőbe és ha áthűlt vonjuk be az előírás szerint elkészített tortabevonóval. dermedés után meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. húsvét táján díszítsük, készen vett, marcipánrépácskákkal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||