Mustáros sertésszűz diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Rakott, Sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lehártyázott sertéshúst vastag szeletekre vágjuk, a megtisztított burgonyát és hagymát kockára. Az olajat és a mustárt elkeverjük borssal és sóval. Összeforgatjuk a hússal, a burgonyával és hagymával. A baconnal kibélelt diszkoszba halmozzuk, közédugdossuk a feldarabolt fokhagymát és a rövidebb ágakra vágott rozmaringot. a tetejére öntjük a tejfölt és megszórjuk a megreszelt sajttal. A diszkoszt lezárjuk és bő órára, jó parázsba tesszük. Óvatosan felnyitva tálaljuk. Savanyúságot és kenyeret kínálhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||