Mustáros marha diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A fehérpecsenyét gyengéden kiverjük, majd vastagon megkenjük mustárral. A szalonnával kibéleljük a diszkoszt és ráterítjük a burgonya felét, sózzuk, borsozzuk, befedjük a hússal és ráhalmozzuk a félfőre vágott hagymát, ráhintjük a köményt és ezt is sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a babérleveleket, rárakjuk a vékonyra szelt sonkát és ismét burgonya következik, ezt is sózzuk, borsozzuk, végül aláöntjük a bort. Az edényt lefedve, 90 percre parázsba ágyazzuk. Kenyeret és savanyúságot adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||