Töltött hústekercs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Csőben sült, Töltött, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
6 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy evőkanál olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát. Hagyjuk kihűlni és gyúrjuk össze a megdarált hússal és a fűszerekkel. Terítsük, megfelelő méretű, olajozott alufóliára, ujjnyi vastagon. Borítsuk rá a sonkaszeleteket, melyeket kenjünk be vékonyan mustárral, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Az uborkák végét vágjuk le és tegyük a massza egyik szélére és a fólia segítségével tekerjük fel. A fólia két végét csavarással zárjuk le, tegyük tepsibe és kevés vizet aláöntve, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Szeletelés előtt pihentessük 10 percet.
Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen, burgonyapürét kínáljunk mellé.
Hidegen is tálalhatjuk.