Hideg bélszínszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt bélszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával ferdén megtűzdeljük. Formára igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötjük. A felforrósított zsiradékban körbesütjük, de csak addig, amíg minden oldalán barna kéreg képződik, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és negyed órát sütjük. Félidőben fordítsuk meg és locsoljuk meg a zsírjával. Ne szúrjuk meg, lapátkanállal fordítsuk át. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Vékonyra szeletelve, tetszőleges salátaágyon tálaljuk. Ha vendégvárónak készítjük kenjük át olvasztott aszpikkal, hogy ne száradjon ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||